Nieuwe website nodig? Hier vind jij hét antwoord!

Nieuwe website nodig? Hier vind jij hét antwoord!

Nieuwe website nodig? Hier vind jij hét antwoord!

Het internet verandert met de dag dus vroeg of laat is het tijd voor een nieuwe website. De maximale houdbaarheidsdatum die nu voor een website staat is vijf jaar. Een verouderde website kan komen door verouderd design, je website nog niet responsive is of omdat deze nog geen e-commerce functies heeft. Uit onderzoek van GE Capital blijkt dat 80% van de consumenten hun oriëntatieproces online begint, het is dus belangrijk dat je website up-to-date is. In deze blog worden de belangrijkste redenen voor een nieuwe website toegelicht.

Gebruiksvriendelijk

Een visueel aantrekkelijke website zorgt voor een betere gebruikservaring. Het moet voor de bezoekers meteen duidelijk zijn wat jouw bedrijf aanbiedt, zodat zij niet door onduidelijkheden afhaken. Het is ook belangrijk dat je voor de doelgroep relevante content plaatst, alle links werken, de website overzichtelijk is en deze snel laadt.

Responsive website

Een responsive website houdt in dat je website zich aanpast aan het apparaat waarmee de consument het bekijkt (smartphone, laptop, tablet). Hiermee optimaliseer je de ervaring voor bezoekers. In 2015 zijn 18,3% van alle online aankopen in Nederland gedaan via mobiel, de verwachting is dat dit de komende jaren verder zal toenemen (Adformatie, 2015). Als bedrijf is het belangrijk om op deze ontwikkeling in te spelen, zodat consumenten ook op jouw mobiele website aankopen kunnen doen. Sinds dit jaar neemt Google het responsive zijn van een website ook mee in de search ranking op mobile. Het is dus belangrijk om een responsive website te hebben, zodat je niet daalt in de ranking van Google.

E-commerce

E-commerce staat voor de aan- en verkopen die consumenten online kunnen doen. De behoefte om online aankopen te doen neemt toe onder consumenten (Inc, 2015). Het idee dat alleen bedrijven die consumptiegoederen aanbieden een webshop hebben, is dan ook niet meer van deze tijd. Steeds meer branches, zoals verzekeraars en energiebedrijven maken gebruik van e-commerce. Door e-commerce functionaliteiten aan je website toe te voegen kun je ook zelf diensten of goederen online gaan aanbieden. Op deze manier hoeven klanten die jouw producten of diensten online willen aanschaffen dit niet bij concurrenten te doen.

Hoe presteer jij t.o.v. jouw concurrenten?

Het is belangrijk om te weten hoe jouw website scoort ten opzichte van die van je concurrenten. Wie zijn jouw online concurrenten? Er is een makkelijke manier om hier achter te komen. Je vult in Google de zoekwoorden in, waarmee je denkt dat je doelgroep naar jouw producten of diensten zoekt. De eerste 10 websites, die onder de advertenties op de eerste pagina verschijnen zijn je online concurrenten. Het is verstandig om je website met die van de concurrenten te vergelijken. Wat doen zij anders? Bekijk de websites vanuit het oogpunt van de consument. Voor welke website zou jij dan kiezen? Beter goed gejat dan slecht bedacht.

vindbaarheid google

Een voorbeeld van hoe een Amsterdams uitzendbureau met een focus op de technische sector een zoekopdracht uitvoert om te achterhalen wie hun online concurrenten zijn.

Ben jij nu tot de conclusie gekomen dat jij een nieuwe website nodig hebt, omdat één van de bovengenoemde onderdelen ontbreekt? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk jouw website aan te passen, zodat je meer rendement uit je website kunt gaan halen. Voor vragen of hulp bij een nieuwe website kunnen wij jou van dienst zijn, dus schroom niet om contact met ons op te nemen.

 

Over de auteur